Önkormányzati elérhetőségek a vészhelyzet idején

Hírek, információk

Települési Arculati Kézikönyv

Településrendezési eszközök felülvizsgálata

Magyar Falu Program 2019
Magyar Falu Program 2020
Magyar Falu Program

Balatonszőlősi kirándulások

Bovebb információ >>

 

Balatonszőlős - 2013 évi Hírek, események, tájékoztatók

2013. évi önkormányzati hírek, tájékoztatók

Tisztelt balatonszőlősi Lakosok, Ingatlan tulajdonosok!

BALATONSZŐLŐS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE

 

Beköszöntött az ősz. A földeken, kiskertekben végéhez közeledik a betakarítás. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a hátramaradó növényi hulladékot "TILOS!" elégetni belterületen és külterületen egyaránt! Továbbra is a balatonfüredi volt hulladéktelepen lehet azt elhelyezni díjmentesen. Akik a szállítást nem tudják megoldani, nekik az Önkormányzat segítséget nyújt. Keressék Bácsi Gergő falugondnokot.

Hamarosan elkészül az új ravatalozó, hivatalosan használatba azonban csak tavasztól kerül. Amint azt bizonyára már mindenki tudja, a Református Egyház, Nemes György vállalkozó és Balatonszőlős Önkormányzata összefogásával valósult meg ez a rég várt beruházás. A Református Egyház biztosította a területet, az Önkormányzat elkészítette a terveket, beszerezte az építési engedélyt, 2.5 millió Forint értékben építtette ki a közműveket (villany, út), Nemes György pedig felépítette az épületet saját költségén.
A ravatalozó hivatalos átadására várhatóan húsvétkor kerül sor.

Elkezdődött a volt iskola felújítása. Reményeink szerint jövő évben visszaköltözik az élet a régi falak közé. Egy nyertes, 5 millió forintos pályázattal már rendelkezünk a felújításhoz, de szándékunkban van újabb pályázat benyújtása novemberben kb.15 millió Forint értékben. Jövő év elején, szintén pályázati forrásból szeretnénk lecserélni az elöregedett falugondnoki autónkat.
A "Mosó" felújítására beadott pályázatunk sajnos nem nyert, de szintén novemberben egy másik lehetőséget megragadva ismét próbálkozunk, reményeink szerint több sikerrel.

A szennyvíz perben egy reményteli fejleményről tudunk beszámolni. A bíróság nem fogadta el az igazságügyi szakértő erősen részrehajló szakvéleményét, új, remélhetőleg valóban független szakértőt rendelt ki. Ez azért jó eredmény, mert általában az első szakvélemény alapján ítéletet szoktak hozni a magyar bíróságok."Szerencsére"a csapadékos tavasznak köszönhetően rengeteg adat került a birtokunkba a csatornahálózat hibáit bizonyítva, gyengítve a szakértői vélemény megállapításait. Sajnálatos módon az ígért kormányzati segítséget nem kaptuk meg, viszont a sajtóvisszhang miatt kaptunk egy apró feddést, mondván rossz hírét keltjük a Balatonnak az idegenforgalmi szezon kezdetén!
Megjegyzem, valótlant nem állítottunk, tettük a kötelességünket, védtük a Balatonszőlősiek pénztárcáját.

Az év hátralévő részében a következő programok kerülnek megrendezésre:

- December 6.-án a gyermekeket meglátogatja a Mikulás
- December 15.-én játszóház, interaktív bábelőadással
- December 21.-én közösen feldíszítjük a falu karácsonyfáját

A programokról részletesen tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

Kedvezményes étkezési lehetőség november 18-tól folyamatosan!
A Bakony Gaszt Zrt. 650 Ft/ adag áron biztosít minden érdeklődő számára kedvezményes ebédet munkanapokon. Az igényeket a polgármesteri hivatalban kell leadni minden héten pénteken 9 óráig. Aktuális étlap ugyan itt áll rendelkezésre. Minden igénylőnek be kell szereznie egy 3 részes éthordót, ezt minden nap a hivatalban le kell adni. A szolgáltató 11.30-kor érkezik az étellel, ekkortól elvihető. Természetesen, a falugondnoki szolgálat időseknek, rászorulóknak házhoz viszi az ebédet.

További információ 06-20/9279 449 telefonon vagy Mórocz László polgármesternél személyesen kapható.

Balatonszőlős, 2013. november 07.

SZAVAZÓKÖR KIALAKÍTÁSA BALATONSZŐLŐS KÖZSÉGBEN

 

A Helyi Választási Iroda vezetőjének határozata >>

Balatonszőlős, 2013. augusztus 09.

RENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁSAI

 

A rendezési terv módosításairól bővebb infrmáció 2013. május 21-ig volt elérhető a honlapon.

Balatonszőlős, 2013. május 21.